Van Frisdrank naar Vitaliteit

Gepubliceerd op 16 februari 2024 om 18:44

Ontdek de waarheid achter frisdrank en vruchtensappen, en waarom jouw darmen beter verdienen. 

Waarom zou je frisdrank en vruchtensappen laten staan? 

Frisdranken, of ze nu gewoon, light of zero zijn, zitten barstensvol suiker of kunstmatige zoetstoffen. Zelfs de zero varianten kunnen je darmbacteriën op een negatieve manier beïnvloeden vanwege die zoetstoffen. 

 

En vruchtensappen, omdat de vruchten zijn geperst en ontdaan van vezels, worden razendsnel opgenomen in je bloed, vergelijkbaar met het drinken van een boterham met jam. Het drinken van sinaasappelsap kan het risico op diabetes type 2 verhogen, terwijl het eten van diezelfde sinaasappel het risico juist kan verlagen.

 

Wat is de betere optie? 

Breng je sinaasappelpers naar de kringloopwinkel en geef die flessen cola aan je vervelende buurman, en verwelkom een SodaStream voor gezond bruiswater in je leven. Verwen jezelf met (rood) fruit, verse kruiden of een schijfje citroen. 

 

Voor de liefhebbers van warme dranken in de de koudere maanden: voeg verse gember, een kaneelstokje en sinaasappel toe aan je warme water. Duik in de wereld van kruidenthee en ontdek welke smaken jouw smaakpapillen prikkelen.

 

En als je een keer uit eten gaat, kijk dan eens op de menukaart om te zien of ze toevallig zelfgemaakte kombucha of "raw kombucha" hebben. Het is een gezonde vervanger voor frisdrank* en bevat probiotica, waar je darmbacteriën dol op zijn! Of ga voor spa rood met een citroentje, of kies voor een lekkere verse munt- of gemberthee.

 

Lieve gezonde groetjes, 

Lizzie

 

*De Keuringsdienst van Waarde heeft een aflevering gemaakt over Kombucha. Het schijnt heel erg uit te maken van welke fabrikant het komt en of het verhit is of niet. Bij verhitte kombucha worden namelijk de goede bacteriën gedood en ga je aan het hele idee van gezondheid voorbij, maar is het veredelde frisdrank. Ga dus voor "raw" kombucha of maak het zelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.