Spijsvertering: Van Mond tot Kont

Gepubliceerd op 2 februari 2024 om 12:08

Ontdek hoe je jouw spijsvertering weer op de rails kunt krijgen en geniet van een gezonder, gelukkiger leven.

Hoe vaak heb je last van een opgeblazen gevoel, constipatie, diarree, winderigheid of buikpijn? Dit zijn allemaal signalen van een spijsvertering die misschien wat extra aandacht nodig heeft. Maar hoe pak je dit aan?

 

Spijsvertering gaat van mond tot kont, en het identificeren van waar het misgaat, is de sleutel. Ligt het probleem bij de mond door slecht kauwen, in de maag door een mogelijk tekort aan maagzuur, of ergens anders?

 

Het gebruik van probiotica om de darmflora te herstellen heeft beperkt effect als er bijvoorbeeld een maagzuurtekort is, omdat dat al zorgt voor een verstoorde spijsvertering. Het is cruciaal om bij de bron te beginnen en van boven naar beneden te werken, de oorzaak van de oorzaak te ontdekken.

 

Een gezonde spijsvertering betekent niet alleen verlichting van maagklachten maar ook een blije darmflora. Wist je dat 90% van ons 'gelukshormoon' serotonine in de darmen wordt geproduceerd?

 

Als wij goed voor onze darmen zorgen, zorgen zij goed voor ons.

 

Begin met kleine veranderingen – voeg een lepel extra groente toe, neem de tijd om goed te kauwen en geniet van je maaltijden in een ontspannen sfeer. Elk detail telt als het gaat om het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

 

Wil je meer inzicht en praktische tips? Sluit je dan aan bij mijn Gratis Masterclass: Eerste Hulp bij Darmklachten. Ontvang eenvoudige stappen die je direct kunt toepassen voor een betere spijsvertering en een gezonder leven!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.