6 Manieren om je Dag Goed te Beginnen

Gepubliceerd op 25 juni 2024 om 12:42

Een goed begin is het halve werk. Wat doe jij om jouw dag goed te beginnen? Hieronder mijn top 6 manieren voor een goede start van jouw dag! 

1. Meditatie 

Neem 's ochtends een paar minuten de tijd om te mediteren. Sluit je ogen, focus op je ademhaling en laat gedachten rustig voorbij drijven als wolken aan de hemel. Het helpt je geest te kalmeren, stress te verminderen en je klaar te maken voor een dag vol energie en helderheid.

 

Je kunt ook een meditatie app gebruiken als je dat prettiger vindt. Ik blijf zelf ook altijd experimenteren. In plaats van mijn wekker nog langer snoozen 's ochtends, zet ik nu een meditatie op van 10 minuten. Ik ben nu zelf deze app 30 dagen gratis aan het proberen en tot nu toe bevalt hij goed. 

2. Energieboost: Daily Kickstart

Stress, trauma of onverwerkte emoties kunnen ervoor zorgen dat de energie in ons lichaam niet lekker meer stroomt. Door deze blokkades dagelijks aan te pakken met de "Daily Kickstart", kunnen we de energie weer laten stromen, wat ons welzijn bevordert. 


Ik doe nu al ongeveer drie jaar lang elke ochtend als ik opsta de Daily Kickstart (max. 5 min), en sinds ik ermee begonnen ben, voel ik me energieker, meer gegrond en zelfverzekerder. Dit wens ik jou ook toe.❤️

3. Glas water

Begin je dag met een of twee glazen water. Koud of warm en met of zonder een snufje Keltisch zeezout, limoen of citroen. Doe wat voor jou goed voelt. 

 

Water drinken op een lege maag helpt om je spijsvertering op gang te brengen en je "darmkoraalrif" wakker te maken dat alle voedingsstoffen uit je voedsel opneemt. Na het slapen ligt het plat in je darmen en je wilt dat het weer gaat "golven". Dus doe dit als eerste als je opstaat. 

 

Dus ja, ook voor dat kopje koffie. 😉

 

4. Bewegen voor je ontbijt

Beweeg op een nuchtere maag. Nee, niet zonder alcohol op, maar voor je ontbijt. Bewegen voor je ontbijt is eigenlijk als een langdurige spa-behandeling voor je energiehuishouding. Het stimuleert vetverbranding en geeft je stofwisseling een workout, waardoor die flexibeler wordt. 

 

En waarom is dat goed nieuws? Een flexibele stofwisseling betekent dat je lichaam efficiënt kan schakelen tussen het verbranden van vet en suiker. Hoe soepeler je stofwisseling, hoe meer je op weg bent naar een gezondere versie van jezelf! Dus laat je hond uit voor het ontbijt, doe jumping jacks,  squats en waar je je nog meer toe kunt zetten of doe mee met Nederland in Beweging. 

 

5. Eiwitrijk ontbijt

Neem een eiwitrijk ontbijt. Dus vervang die boterham met jam en hagelslag (sorry, ik weet het, dat is niet leuk), voor een groente omelet of bananenpannenkoekjes. Wanneer je eiwitrijk ontbijt, heb je minder last van cravings door de dag heen. En daar worden je darmen ook weer blij van.

 

Echt, probeer het eens! 

 

6. Kies er een

Waar ga jij mee beginnen? Kies er één of twee. Als je die geïntegreerd hebt in je routine, kies dan pas de volgende. Kleine stapjes hou je namelijk het langst vol en geven uiteindelijk het grootste resultaat.  

 

Lieve gezonde groetjes, 

Lizzie

 

Waar ga jij mee beginnen? Laat het weten in de reacties hieronder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.