Simpele Soep voor Ongeduldige Koks

Gepubliceerd op 27 oktober 2023 om 16:37

Warm eten kan je lichaam makkelijker verteren dan koud eten. Soep is daar een perfect voorbeeld van.

Maar even snel een pak soep van Unox in de pan gooien lijkt misschien handig, alleen zit er vaak behoorlijk wat zout in de meeste pakken soep. En daar zijn je nieren niet altijd even blij mee.

Dus, wat dan?

Wist je dat je binnen 15 minuten een zelfgemaakte soep op tafel kunt zetten, waarvan je maar 4 minuten echt aan het koken bent? 

 

Zelfgemaakte soep is goedkoper en zit boordevol vezels en voedingsstoffen die gunstig zijn voor je darmen, terwijl je kunt vermijden dat je overtollig zout en kunstmatige toevoegingen binnenkrijgt die in veel kant-en-klare soepen zitten. 

 

Hier is hoe je dat doet:

 

  • Stap 1: Koop voorgesneden groente die in de aanbieding zijn: Pompoenblokjes met 30% korting omdat ze bijna over datum zijn, 1+1 gratis roerbakmixen, boerenkool voor €1, groente uit de vriezer, enzovoort. 

  • Stap 2: Verwarm wat (kokos)olie in een pan en bak de groente met evt. wat kruiden kort aan.
    Tip: Heb je maar één soort groente? Voeg dan een ui en wat knoflook toe voor wat extra pit (altijd handig om in huis te hebben). 

  • Stap 3: Voeg water toe tot de groente bijna onder staat.
    Bonus punten: Maak of koop ergens bottenbouillon en vries het in als ijsblokjes. Voeg één of twee ijsblokjes toe voor extra smaak en nog meer mineralen voor je darmen. 

  • Stap 4: Wacht tot de groente zacht is. 

  • Stap 5: Voeg peper en kruiden toe, eventueel een klein beetje Keltisch zeezout en pureer de soep. 

  • Stap 6: Warm de soep nog even door en geniet ervan! 🍵,

Je kunt van bijna alles wel soep maken. Het ene recept is misschien wat lekkerder dan het andere. Onze soep met macaronigroente was wat flauw, maar zelfs boerenkoolsoep is een optie. Er is overal wel een recept voor te vinden, dus leef je uit en trakteer je darmen op een variatie aan voedingsmiddelen en lekker veel groente. 🌱

 

Laten we samen streven naar voldoende vezels, vocht en gezonde darmen!

 

Lieve gezonde groetjes,

Lizzie

 

Wat is jouw favoriete soep voor blij darmen? Laat het weten in de comments hieronder en laten we elkaar inspireren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.